Уманський НУС | сьогодні: 20.05.2019

ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ БУЛЬБ КАРТОПЛІ СОРТІВ РІЗНОЇ СТИГЛОСТІ ЗАЛЕЖНО ВІД УМОВ ВИРОЩУВАННЯ

Автор(и) М’ялковський Р. О. , кандидат сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет
Овчарук В.І., доктор сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет
Безвіконний П. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет
Кравченко В. С. , кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 94 Частина 1
cторінки 274-284 індекс УДК 635.21:631.5(292.485)(045)
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-94-1-274-284 (Лінк)
Аннотація Висвітлено результати досліджень нагромадження вмісту сухої речовини і крохмалю в бульбах картоплі залежало від елементів технології, погодно-кліматичних умов у сортів різних груп стиглості. Встановлено, що найвищий вміст сухих речовин асимілюється в бульбах сортів середньопізньої групи стиглості Алладін і Дар – 24,9 і 24,0 %. Найвищий вміст крохмалю в бульбах відмічали у сорту Диво – 24,0 %, Віра – 17,6 і Алладін – 21,2 %. Вміст аскорбінової кислоти становив у сортів середньоранньої групи стиглості 16,4 мг %, у середньостиглих – 17,76 мг %, у пізньостиглих – 15,23 мг %, відповідно.
Ключові слова картопля, сорт, строк садіння, глибина загортання бульб, урожайність.
Завантажити файл    (завантажень: 7)