Уманський НУС | сьогодні: 19.05.2019

БІЛКОВО-ПРОТЕЇНАЗНИЙ КОМПЛЕКС ЗЕРНА СОРТІВ ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ ЗАЛЕЖНО ВІД УДОБРЕННЯ

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Новіков В. В. , кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Желєзна В. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 94 Частина 1
cторінки 8-16 індекс УДК УДК577.112:664.71–11:631.526.3
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-94-1-8-16 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що вміст білка в зерні пшениці спельти сорту Зоря України, вирощеному на неудобрених ділянках становив 19,9 % і зростав до 23,4–24,0 % за одноразового підживлення N120 або на 18–21 % і до 24,5–25,1 % за роздрібного застосування азотних добрив (N60 + N60) або на 23–26 %. У зерні сорту Європа він зростав відповідно від 18,7 % до 21,7–22,3 і до 22,6–23,2 %. Зерно пшениці спельти Зоря України має вищу біологічну цінність за вмістом есенційних амінокислот, оскільки їхній скор був бездефіцитним.
Ключові слова пшениця спельта, удобрення, вміст білка, вміст амінокислот, амінокислотний скор.
Завантажити файл    (завантажень: 7)