Уманський НУС | сьогодні: 20.05.2019

БІЛКОВО-ПРОТЕЇНАЗНИЙ КОМПЛЕКС ЗЕРНА РІЗНИХ ВИДІВ, СОРТІВ І ЛІНІЙ ПШЕНИЦЬ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 94 Частина 1
cторінки 83-100 індекс УДК 577.112:664.71–11:631.526.3
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-94-1-83-100 (Лінк)
Аннотація Проаналізовано білково-протеїназний комплекс зерна різних видів (м’яка, щільноколоса, ефіопська), сортів і ліній пшениць. Визначено вміст білка, протеїну, клейковини і її гідратаційну здатність, ізоелектричну точку білка, його фракційний склад залежно від погодних умов і сорту. Вміст білка залежить від погодних умов у період достигання зернівок: оптимальна температура повітря та дефіцит вологи у ґрунті збільшує його вміст на 0,6–1,5 пункти. Крім цього, він залежить від ураження рослин збудниками листкових хвороб.
Ключові слова білково-протеїназний комплекс, пшениця м’яка, пшениця щільнолокоса, пшениця ефіопська, сорт
Завантажити файл    (завантажень: 2)