Уманський НУС | сьогодні: 20.05.2019

Технологічна якість олії фундука різних сортів

Автор(и) Балабак О.А. , кандидат сільськогосподарських наук, , Національний дендрологічний парк «Софіївка»
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2016 номер журналу Випуск №89. Частина 1
cторінки 63-69 індекс УДК 634.54:631.559
Індекс DOI
Аннотація У статті наведено результати дослідження органолептичних показників якості, кислотного та йодного числа олії з фундука залежно від сорту. Встановлено, що кислотне та йодне число істотно залежать від сортових особливостей фундука, проте олія придатна для харчування та переробки. Кислотне число змінюється від 0,9 до 1,2 мг КОН, йодне число – від 94 до 105 г йоду/100 г.
Ключові слова фундук, олія, йодне число, кислотне число.
Завантажити файл    (завантажень: 182)