Уманський НУС | сьогодні: 21.05.2019

Біологічна цінність білка пшениці спельти залежно від походження сорту та лінії

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2016 номер журналу Випуск №89. Частина 1
cторінки 151-159 індекс УДК 665.939.4:633.11
Індекс DOI
Аннотація Наведено результати досліджень вмісту основних амінокислот у зерні пшениці спельти залежно від походження сорту та ліній, коефіцієнт ефективності метаболізації ессенціальних амінокислот та їх біологічна цінність. Встановлено, що вміст ессенціальних амінокислот змінюється від 3,81 до 5,55 %. Із ессенціальних амінокислот білок пшениці спельти найбільше містить фенілаланіну та лейцину. Найвищу біологічну цінність має білок сорту NSS 6/01 та ліній LPP 3124 і LPP 3117.
Ключові слова пшениця спельта, амінокислота, біологічна цінність білка.
Завантажити файл    (завантажень: 184)