Уманський НУС | сьогодні: 19.05.2019

Оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання

Автор(и) Миколайко В.П., , , Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
Рубрика Агрономія
рік 2016 номер журналу Випуск №88. Частина 1
cторінки 280-288 індекс УДК 633.78:631.53.027.2
Індекс DOI
Аннотація Наведено результати оцінювання селекційних номерів цикорію коренеплідного за хімічним складом в процесі зберігання. Дослідження показали, що в селекційних номерах при зберіганні основні вивчені ознаки варіюють — за вмістом сухих речовин від 26,0% до 31,0%, утриманням полісахариду інуліну від 11,9% до 15,5%; вмістом відновлюючих цукрів від 0,40% до 1,10% до маси сирої речовини. Проведення доборів за цими ознаками в наступних поколіннях дозволить утримувати індивідуальну мінливість, накопичувати цінні властивості і підвищувати ефективність селекційної роботи.
Ключові слова цикорій коренеплідний, селекційні номери, форма коренеплоду, зберігання, сухі речовини, відновлюючі цукри, інулін.
Завантажити файл    (завантажень: 295)