Уманський НУС | сьогодні: 19.05.2019

Встановлення основних показників технологічної оцінки листків стевії (Stevia Rebaudiana Bertonі)

Автор(и) Роїк М. В., доктор сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків
Кузнєцова І. В., кандидат технічних наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків
Гетьман М. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків
Рубрика Агрономія
рік 2014 номер журналу Випуск №86. Частина 1
cторінки 107-113 індекс УДК 633.3:658.562
Індекс DOI
Аннотація Вивчено технологічну характеристику цілих та різної дисперсності сушених листків стевії (Stevia rebaudiana Bertonі). Встановлено, що листки дисперсністю від 0,63 до 2,5 мм мають найвищу ступінь руйнування клітин – 71% за речовинами дитерпенових глікозидів. Кращу технологічну якість має фракція дисперсністю від 0,63 до 1 мм за насипною щільністю (0,053 г/см3) та сипучістю (15,81 г/с).
Ключові слова стевія, технологічна оцінка, дисперсність, дитерпенові глікозиди, якість
Завантажити файл    (завантажень: 186)