Уманський НУС | сьогодні: 19.05.2019

ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ ПІД ВПЛИВОМ АЗОТНОГО ЖИВЛЕННЯ

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Ткаченко І.Ю., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2014 номер журналу Випуск №84. Частина 1
cторінки 7-14 індекс УДК 633.11:631.84
Індекс DOI
Аннотація Описано особливості живлення пшениці спельти азотом у Правобережному Лісостепу України. Вивчали вплив різних доз азотних добрив на вміст білка і клейковини в зерні. В досліді вирощували сорт пшениці спельти Зоря України. Дослідження проводили на дослідному полі Уманського НУС упродовж 2011 – 2013 років. Показано вплив різних підживлення на вміст білка і клейковини в зерні. Встановлено, що на вміст білка і клейковини в пшениці спельті, великий вплив мали погодні умов, строки та способи внесення азотних добрив. Показано вплив різних норм азотних добрив на вміст білка і клейковини в пшениці спельти. Обраховано вихід білка з 1 гектара посівної площі. Зібрано рекомендації щодо застосування азотних добрив з метою підвищення якості зерна пшениці спельти.
Ключові слова пшениця спельта, азотні добрива, фосфор, калій, білок, клейковина
Завантажити файл    (завантажень: 356)